جزیره هنگام یکی از جزایر زیر مجموعه استان هرمزگان است که وسعتی در حدود 30 کیلومتر مربع دارد. فاصله این جزیره تا بندرعباس 70 کیلومتر و با قشم 37 کیلومتر است. بلندترین نقطه جزیره فقط 106 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. جمعیت هنگام در حدود 600 نفر است که در چند روستای موجود در آن زندگی می‌کنند، شغل بیشتر این مردم صیادی است. این جزیره در موقعیت راهبردی تنگه هرمز قرار دارد و از همین رو نقطه جذابی برای استعمارگران بوده است.

به دلیل استراتژیک بودن منطقه انگلیسی‌ها در دوران قاجار جزیره را تصرف کردند و شروع به ساخت تأسیسات بندری و دریانوردی در آن نمودند که امروزه هنوز هم می‌توان از آنها بازدید کرد. در آن دوران شیوخی وهابی‌ای که بر جزیره مسلط بودند به همراه شیخ عمان با حمایت مخفیانه انگلیسی‌ها قصد داشتند تا هنگام را از ایران جدا کنند.

اما سرانجام در سال 1307 رضا شاه با اعزام سه فروند کشتی نظامی این جزیره را تصرف کرد و انگلیسی‌ها مجبور به ترک آن شدند و هنگام کاملاً به دست ایران افتاد. یکی از نکاتی که در زمان بازدید از جزیره باید به خاطر داشته باشید این است که به خاطر حساس بودن اکوسیستم منطقه به هیچ وجه هیچ چیز حتی یک صدف کوچک را از آنجا خارج نکنید زیرا آسیب فراوانی را به وضعیت آن خواهد زد.


چطور به هنگام بریم

برای رفتن به جزیره هنگام حتماً باید وارد جزیره قشم بشوید زیرا هنگام یک جزیره کوچک در جنوب قشم است. حالا در قشم خود را به روستای شیب درز برسانید و از آنجا با قایق‌های آماده به سمت هنگام حرکت کنید.


دریای، سواحل و دلفین‌ها

در دریای خلیج فارس دلفین‌های فراوانی وجود دارند که می‌توانید آنها را از نزدیک مشاهده کنید، اگر صبح زود در آبهای اطراف جزیره با قایق پرسه بزنید حتماً دلفین‌ها به استقبال از شما خواهند آمد. همچنین در سواحل این جزیره می‌توانید به شنا کردن و بخصوص به غواصی بپردازید. در بخشی از جزیره نیز به خاطر وجود کانی‌های براق روی ماسه‌ها در شب هنگام یک ساحل نقره‌ای را مشاهده خواهید کرد.


پارک کروکدیل نوپک

جزیره هنگام یکی از بزرگ‌ترین محل‌های پرورش کروکدیل است. با بازدید از این پارک می‌توانید تجربه‌ای جدید بدست آورید.


سنگ مادر و دختر

یک قطعه سنگی شبیه به انسان در روستای غیل وجود دارد، اگر از مردم محلی درباره آن بپرسید به شما خواهند گفت که این سنگ‌ها یک مادر و دختر هستند که در حال فرار از دست زورگویان بوده‌اند و خداوند برای نجاتشان آن‌ها را به سنگ تبدیل کرده است.


روستاهای جزیره

در این جزیره 3 روستا وجود دارد که  مردم محلی در آن‌ها زندگی می‌کنند. نام این روستاها غیل، هنگام قدیم و هنگام نو است. این روستاها دارای امکاناتی از قبیل آب شیرین کن، مدرسه، درمانگاه و پست است. کار بیشتر این مردم ماهی گیری و صیادی است و از نزدیک می‌توانید زندگی سنتی این خطه از کشورمان را در این روستاها تماشا کنید. شما به راحتی می‌توانید هنر دست مردمان محلی را در کنار سواحل ببینید و لذت ببرید. با خرید این صنایع دستی می‌توانید به رونق گردشگری و کسب و کار در این جزیره کوچک کمک فراوانی کنید.




منبع: سایت ستاره